Miniportrék – A Kecskemétfilm Alkotói

Horváth Mária rendező
Horváth Mária 1952-ben született. A pécsi Művészeti Szakközépiskolában ötvösnek tanult. 1971-ben kapcsolódott az akkor alakuló Kecskeméti Film Stúdióhoz. Két lánya van, három unokája és még néhány filmterve. 1990-ben Balázs Béla-díjat kapott. Filmjeiben a költészet és az animáció szintézisét igyekszik megteremteni.

Mikulás Ferenc ügyvezető igazgató
1957 tavaszán a forradalomban való részvétele miatt eltávolították a középiskolából. Ezek után segédmunkásként, majd geodétaként dolgozott. Forgatókönyveket írt és rövidfilmeket rendezett. 1970-től a Pannónia Filmstúdióban a rajzfilmgyártással ismerkedett.
1971. június 1-jétől a Kecskeméti Rajzfilmstúdió vezetője, több film és filmsorozat producere. 1985-től a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál igazgatója. 1997-től 2000-ig az ASIFA (Nemzetközi Animációs Filmművész Szövetség) igazgatótanácsának tagja. Jelenleg a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója és az itt készülő filmek producere.

Neuberger Gizella rendező, háttérfestő
1953-ban született Mosonmagyaróváron. Pécsett érettségizett a Művészeti Szakközépiskolában. Budapesten, az Iparművészeti Főiskolán kapott diplomát. 1972 óta él Kecskeméten, azóta dolgozik a rajzfilmstúdióban, a jelenlegi Kecskemétfilm Kft-nél. Hátteresként részt vett a „Vízipók”, „Magyar Népmesék”, „Mesék Mátyás királyról”, „Mondák a magyar történelemből” című sorozatok elkészítésében. Elsősorban hagyományos és digitális háttérfestéssel, valamint alkalmazott grafikával foglalkozik, de szívesen kirándul a kísérleti filmkészítés területére.

Tóth-Pócs Roland rendező, animátor
1984-ben született Egerben. Az egri Eszterházy Károly Főiskolán vizuális kommunikáció szakon végzős hallgató. Az első magyar 3D-s film, a 2007-ben készült „Egon és Dönci” vezető animátora volt.

Vécsy Vera gyártásvezető
1949. október 23-án született Kecskeméten. 1970-ben szerzett diplomát a Kecskeméti Műszaki Főiskolán. 1972 óta a Pannónia Filmstúdió kecskeméti műterme (1989-tól Kecskeméti Animációs Film Vállalat, 1993 óta Kecskemétfilm Kft.) felvételvezetője, majd gyártásvezetője. Több mint 500 film gyártásában vett részt, többek között a Majmok kastélya (rajz-animációs egész estés film), a Magyar népmesék, a Vízipók csodapók, a Mátyás király mesék és sok-sok sorozat és szerzői film gyártásvezetője volt.

Comments are closed.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien